• Lahko se zgodi tudi tebi, celo sredi belega dne

   

  Ni ravno na temo varanja. Se pa čutim dolžno, da vas, drage dame, ki spremljate moje delo, opozorim na nevarnost, ki žal postaja zelo vsakdanja. Ženske smo ji izpostavljene mnogo pogosteje kot moški, zlasti mlada dekleta. “Meni se to pač že ne bo zgodilo,” si misli večina. Ampak ne le to! Celo sredi belega dne, v Ljubljanskem lokalu. Droga za posilstva.

  Kako zelo hitro in čudno se zgodi, dokazuje izpoved mlade Laure. Svojo zgodbo je zaupala poslušalcem Radia 1 (>>) Po nekaj požirkih kave ji je začelo srce hitreje biti, postalo ji je slabo, začelo se ji je vrteti in izgubljala je zavest. V ljubljanskem Kliničnem centru ji po 6 urah preiskav niso vedeli povedati kaj točno je vzrok slabemu počutju. Šele podrobnejša preiskava po nalogu policije je razkrila, da se je v telesu dekleta znašel GHB. Drugače rečeno tudi droga za posilstvo.

  Previdnost tudi sredi belega dne tako ne bo odveč. Svoje pijače ne puščajte brez nadzora. Če že morate oditi stran, jo zaupajte osebi, ki jo poznate. Če je mogoče, zahtevajte pijačo v originalno zaprti plastenki ali steklenici. Če ne, naj jo natoči pred vami, v čist kozarec. In četudi se vam zdi še tako simpatično, od neznancev ne sprejemajte brezplačnih pijač. Že ena je lahko usodna!

  Pomaga vam lahko tudi test za ugotavljanje psihoaktivnih snovi v tekočinah. Kot detektivka tovrstne teste uporabljam za testiranje prisotnosti drog pri zaposlenih na delovnem mestu. V sodelovanju s Sanotest (>>) pripravljamo tudi test za prisotnost GHB.

  Poleg  vseh dilem v zvezi z varanjem partnerja (>>), sem vam kadarkoli na voljo tudi za vsa vprašanja o testiranjih prisotnosti psihoaktivnih snovi v telesu oziroma v tekočinah. Vesela sem, če lahko pomagam, kontaktirajte me (>>)

   

  droga_za_posilstva