• Varanje partnerja

 • Ne krivite sebe in ne skrivajte svojih občutkov

   

  Nezvestoba je sinonim za odnos, ker en partner fizično vara drugega partnerja. Ponavadi si predstavljamo le seksualno afero z ljubimcem. Pri tem pozabljamo na čustveni del zgodbe, prevelik poudarek dajemo fizičnemu aspektu nezvestobe. Priznajmo si, da je nezvestoba vsako prelomljeno zaupanje med partnerjema, ki se velikokrat začne že precej pred prvim skokom med rjuhe.

  Nezvestoba mnogokrat konča zvezo in nemalokrat je soočenje z nezvestobo za prevaranega partnerja veliko presenečenje. Znake, ki so kazali na varanje spregledamo, jih zanemarjamo ali pa jim odvzemamo težo. Od njih tudi bežimo, se ne soočamo.

  Varanje je tako večplastna preizkušnja in se tiče tudi vprašanj, kot so:

  • Kaj se dogaja z osebo, kaj je v njenem ozadju, zakaj se odloči za korak nezvestobe?
  • Kakšni so obrambni mehanizmi te osebe, ko se sooča s prevaro (pogosto so to različni izgovori)?

  Vse pa prinaša številne posledice. Prevarani partner doživlja občutke izdaje, sramu, praznine, zapustitve, jeze, ljubosumja, zmedenosti… Prevara je breme, ki boli. Že samo občutek, da partner skrivoma počne nekaj, kar kot zvesti partner ne bi smel, je neprijeten, neznosen in ubija. Ob tem je najtežje vprašanje, ki si ga žrtev ponavadi zastavlja: Kako naj grem naprej?

  Torej, kadar vam intuicija pravi, da v odnosu nekaj ne štima, ne potlačite tega občutka! Prepričajte se, kaj je res, ali vas partner vara ali ne.  Če se izkaže, da vas vara, za to ne krivite sebe. Vsak je sam odgovoren za svoje odločitve in za težave, ki jih je povzročil. Jaz pa sem tukaj za vas, da vam pomagam razrešiti vsako dilemo in skupaj pridemo resnici do dna.

  Kontaktirajte me, pomagala vam bom strokovno in diskretno >>

   

  nezvestoba