• Britanski spletni portal IllicitEncounters.com je naredil raziskavo, v kateri je sodelovalo več kot milijon udeležencev, ki so povedali, katera so najbolj "nevarna" leta za skoke čez plot in kaj je največkrat razlog za prešuštvo.

  Največ varanja naj bi se tako po raziskavi pričelo pri 39 letu, kar pa pojasnjuje dejstvo, da je pri teh letih za veliko ljudi posebna prelomnica v življenju. Nekateri prihajajo v krizo srednjih let, drugi pa doživljajo drugo mladosti ali iščejo nove vznemirljivi izzive v življenju.

  Študija je pokazala, da so ljudje najbolj nagnjeni k prešuštvu zadnje leto katerega koli desetletja svojega življenja (19, 29, 39, 49, 59 ...) bolj kot pa katero drugo obdobje. Največ pa poleg tistih, starih 39 let, varajo stari 49, nekoliko manj pa tisti /-e, ki so stari /-e 29 let.

  "Če ste v preteklosti prevarali partnerja ali ga kako prizadeli, obstaja nevarnost, da vam bo hotel vrniti v enaki meri," je povedal eden od ustanoviteljev spletne strani, ki je dodal, da so ljudje poleti kar 25 odstotkov bolj naklonjeni varanju.

  Navedli pa so še pet najbolj pogostih razlogov zakaj nekdo vara svojega partnerja oz. partnerico:


  1. Pomanjkanje vznemirjenja v postelji (76 odstotkov)

  2. Priložnost ustvarja tatu (54 odstotkov)

  3. V zvezi je vse postalo dolgočasno (46 odstotkov)

  4. Ponovno vzpostavljanje stika s staro ljubeznijo na družbenih omrežjih (28 odstotkov)

  5. Želja po spremembi (22 odstotkov)

   

  vir:24 ur