• Kdo vara, zakaj nezvestoba in kakšne posledice v odnosih in na posameznikih pusti varanje?

   

  Dr. Justin Lehmiller, doktor socialne psihologije in priznani profesor na Harvardski univerzi, se je razpisal o presenetljivih dejstvih, povezanih z varanjem in nezvestobo. Skozi oči znanosti je spregovoril o tem kdo vara, zakaj nezvestoba in kakšne posledice v odnosih in na posameznikih pusti varanje.

  1. K varanju naj bili nagnjeni posamezniki točno določenega psihološkega profila in telesih značilnosti. Pogosteje tako varajo moški z višjo ravnjo testosterona, večjimi modi in s tem večjo željo po spolnosti. Razlog leži v gonilu evolucije, ki omenjeno lastnost običajno pripiše močnejšim samcem, s čimer naj bi se “boljši” genetski material hitreje širil med populacijo.
  2. Večina oseb z enim partnerjem, ki s odloči za varanje, pri tem ne uporablja kondoma. Po drugi raziskavi naj bi se kar 2% – 3% otrok rodilo po spolnem odnosu med varanjem. Kdo je pravi očka, tako zanesljivo pove le DNK test.
  3. Kljub bolj odprti družbi in celo spletnih straneh, ki vezanim osebam pomagajo najti ljubimca, ni varanje dandanes nič bolj pogosto, kot že 20 let nazaj.
  4. Ženske, ki orgazem pogosto zaigrajo, so bolj nagnjene k varanju.
  5. Mnenja o tem, kaj varanje sploh je, so zelo različna. Nekateri znake nezvestobe vidijo že v večernem sprehodu ali povabilu na kosilo, drugi pa niti enkratnega spolnega odnosa ne bi razumeli kot varanje. Več o različnih predstavah, kaj pomeni varanje, smo zapisali v prispevku po še eni zanimivi raziskavi dr Lehmillerja.
  6. Ljudje so tudi bolj nagnjeni k varanju, ko zaključujejo svoje življenjsko desetletje. Torej pri 29ih, 39ih, 49ih itd…. bodite bolj previdni!
  7. Kdor vara enkrat, skoraj zagotovo ne ostane pri enkratnem dejanju. Vse pa je odvisno predvsem od vzroka, ki je bil povod za varanje.
  8. Zelo pogosto je tudi sanjarjenje o ljubimcu ali drugem partnerju, medtem ko smo v razmerju. To prizna kar 98% moških in 80% žensk. Sami pa presodite, ali gre pri fantaziranju za varanje ali ne.
  9. Prav je, da pridete svojim občutkom do dna. Če vam notranji glas govori, da vas partner vara, vam lahko pomagamo, da to zagotovo ugotovite. Kontaktirajte me in skupaj bomo poiskali dokaze >> In bodite brez skrbi; Varanje ni nujno razlog za konec zveze. Pogosto se zveze in celo zakoni po priznanju in pogovoru še utrdijo.
  10. Srčni napadi niso ravno pogost pripetljaj med seksom. Je pa dokazano, da se mnogo večkrat zgodijo moškim in še pogosteje tistim, ki varajo. Psihologi razlog pripisujejo spremljajočemu stresu zaradi občutka krivde in strahu.

  Toliko z vidika in strokovnih raziskav doktorja socialne psihologije. Kot izvedena detektivka za področje nezvestobe sem tekom izkušenj in vrsto rešenih primerov, pridobila  izjemen občutek za tiste, ki varajo in žrtve nezvestobe.

  Z menoj ste na varni strani, diskretno in profesionalno vam bom pomagala. Kontaktirajte me >>

   

  nezvestoba