• Izkušnje detektivke Mateje: Partner, ki z vami ne živi, naj odjavi stalno bivališče

   

  Nedavno se je name obrnila po pomoč mamica samohranilka. Partner s katerim ima otroka, jo je več mesecev varal. Po zadnjem prepiru se je odločil, da se bo odselil k ljubici. Od tega je minilo že več kot pol leta. Kot samohranilka je vložila nove vloge za znižano plačilo vrtca, otroški dodatek in preživnino očeta do otroka. Vse je bilo zavrnjeno, češ da se stanje družine formalno ni spremenilo. Zakaj? Ker ima bivši partner še vedno prijavljeno stalno bivališče na naslovu, kjer so prej živeli skupaj. Gospodinjstvo ima v tem primeru enako visoke prihodke, zato mamica samohranilka do prejemkov iz naslova socialne zakonodaje še ni upravičena, oziroma si jih po poti poštene birokracije ne mora urediti.

  Ker verjamem, da je takšnih primerov nemalo, z vami danes delim to izkušnjo. Razumem in vem, kako težko je v podobnih okoliščinah urejati birokracijo in se s partnerjem dogovarjati še o formalnostih, med katere spada tudi naslov stalnega bivališča. A verjemite, na dolgi rok boste sami nase zelo ponosni in hvaležni sami sebi, da ste to uredili.

  Ne dovolite torej, da parter potem, ko se je enkrat odločil odseliti, ostane prijavljen na naslovu, kjer ste prej živeli skupaj. To gospodinjstvo obremenjuje s fiktivnimi prihodki, ki pomenijo večji povprečni mesečni dohodek na družinskega člana. Res je, da se v primeru več prijavljenih oseb dohodek deli z večjim številom družinskih članov. A že v primeru, da ima partner, ki je odšel, povprečne slovenske dohodke, bo povprečni mesečni dohodek na posameznega člana hitro nad nivojem, ki je spodnja meja za uveljavljanje določenih pravic z naslova starševstva in družinskih prejemkov.

  V takšnih primerih vam lahko kot detektivka pomagam pridobiti pravnomočne dokaze, da partner ne živi več na vašem naslovu. Na podlagi tega lahko nato vložite zahtevek za spremembo partnerjevega stalnega bivališča.

  Ob tem se s strani partnerja nemalokrat dogajajo tudi različne manipulacije in sovražno nagajanje. Skrivanje premoženja, prikrite kraje in laži, nezvestoba in varanje (>>), žal včasih tudi odtujevanje in skrivanje otroka, so le ene izmed njih.

  Kot izkušena detektivka sem s svojo ekipo najboljših izvedencev tukaj, da vam v teh situacijah strokovno pomagamo. Ni vprašanja, ki bi bilo neprimerno in ni problema brez rešitve. Zato se kadarkoli obrnite name, dosegljiva sem 24 ur na dan, vsak dan >>

   

  starsi_samohranilci