• Psihološki vzvodi varanja strokovno definirani

   

  Verjamem, da je razlogov za varanje ogromno, tako kot različnih profilov ljudi, ki to počnejo. Ne moremo metati vseh v isti koš, prav nihče pa ne bi smel biti žrtev tega, ne ženska, niti moški! Kot izvedenka za odkrivanje varanja in različnih oblik zakonske nezvestobe lahko trdim, da obstajajo jasni znaki varanja, ki jih lahko prepozna le izkušena oseba, ki se s tovrstnim preiskovanjem dnevno ukvarja. Nezvesti partnerji so premeteni, a takšna je tudi moja iznajdljivost, s katero varanje uspešno dokažem.

  Tako pa verjamem tudi, da je možno, kakor trdi priznani strokovnjak za partnerstvo in intimne odnose v sodobni, digitalni dobi, Robert Weiss, da obstajajo trije univerzalni mehanizmi, ki nezvestega partnerja vodijo k varanju. Na prvem mestu je korist, ki jo varajoči občuti in za katero partner ne ve. Slednje dejstvo naj bi prinašalo posebno obliko zadovoljstva, pa naj gre za užitek v spolnem odnosu, ob spogledovanju ali kaj drugega. Nezvesti partner se ob tem počuti svobodnega, občutek nadvlade nad zaslepljenim partnerjem mu daje moč. Kot tretji vzvod za ponavljajoče se varanje pa Weiss navaja zadovoljstvo ob kršenju pravil. S tem zmaga nad sistemom, ki ga morda utesnjuje.

  Ti vzvodi zbujajo ugodje do te mere, da pogosto tudi tisti, ki si obeta le en npr. skok čez plot, od ponavljajočih se dejanj postane odvisen. Zato bo tak nezvesti partner varal toliko časa, dokler njegovo početje ne bo razkrito. Do tedaj se čuti zmagovito, potem pa je za obe strani situacija skrajno neprijetna.

  Zato nikar ne dovolite, da ste žrtev varanja. V kolikor sumite da je vaš partner nezvest, se obrnite name in z največjo mero diskretnosti bomo skupaj našli rešitev. Tukaj sem za vas, ker imate pravico vedeti!

  varanjefoto vir: askmen.com